close

AdriaVacation.com koristi kolačiće (cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i za prikazivanje oglasa. Nastavkom korištenja stranica Adriavacation.com prihvaćate kolačiće "cookies".

turistički vodič:
odredište:
Kvarner Sjeverna Dalmacija Srednja Dalmacija Južna Dalmacija Istra Kontinentalna Hrvatska

Kulturna baština

Kultura je zajedničko bogatstvo čovječanstva u svoj svojoj raznolikosti i posebnosti.
bottom

Nacionalni parkovi

Nacionalni parkovi su čuvari izvornih prirodnih vrijednosti, naš zalog za budućnost.
bottom

Parkovi prirode

Biseri hrvatske zaštićene prirodne baštine zadivljuju svojom raznolikošću i ljepotom.
bottom

Špilje

Kamene skulpture majke prirode u tajnovitim dubinama krškog podzemlja ostavljaju bez daha.
bottom

 Republika Hrvatska Kontinentalna Hrvatska Kutina Kulturna baština

Muzej Moslavine Kutina

    ID: 33812-618 
objImage

Muzej Moslavine u Kutini kompleksna je muzejska ustanova koja se bavi prikupljanjem, obradom, prezentacijom i publiciranjem kulturno-povijesnog blaga na širem području Moslavine i zapadne Slavonije. Osnovan je kao Muzej revolucije i arhiv 1960. g. Prvi ravnatelj Muzeja bio je Slavko Degoricija. Stručna djelatnost Muzeja ostvaruje se u sklopu četiri odjela: Povijesnoga, Arheološkoga, Etnografskoga i Galerije slika i skulptura. U sastavu Muzeja djeluje i knjižnica zatvorenog tipa. Dio djelatnosti Muzeja koji obuhvaća stručnu obradu, prezentaciju i pripremu za publiciranje prikupljene građe ostvaruje se u Kutini, i to u dvije zgrade: u zgradi Muzeja (dvorac Erdödy iz 18. st.) i zgradi Galerije ("stara banka" s prijelaza iz 19. u 20. st.). Muzej u svom fundusu ima više od 6000 predmeta, ulomaka, arhivske građe i knjižničnog fonda. Posljednjih godina uspješno je izvedena sanacija objekta od vlage, tako da će najstariji i najljepši objekt svjetovne arhitektonske baštine na moslavačkom području i dalje postojati ne samo materijalno, već i kao kulturni promicatelj trajnih duhovnih vrijednosti prošlosti za budućnost.

Izvor:
Tekst i fotografije korišteni uz uz dopuštenje sa stranice www.muzej-moslavine.hr

 +385 44 683 548
 • Galerija
 • Pozicija na mapi
 • Kontakt
 • img2D
  load
  img3D img3D2
  load
     
  Muzej Moslavine Kutina objImg_0 Muzej Moslavine Kutina objImg_1 Muzej Moslavine Kutina objImg_2 Muzej Moslavine Kutina objImg_3 Muzej Moslavine Kutina objImg_4 Muzej Moslavine Kutina objImg_5 Muzej Moslavine Kutina objImg_6 Muzej Moslavine Kutina objImg_7 Muzej Moslavine Kutina objImg_8 Muzej Moslavine Kutina objImg_9
  Video
Lat: 45°28’57"N Lon: 16°46’36"E
45.4827 16.7767
 
Pošaljite upit vlasniku
Upit se odnosi na:   
Vaše ime:*  
Vaša e-mail adresa:*  
Naslov poruke:*  
imgSecPrepišite kod sa slike: